Na het succes van de film komt De Marathon nu ook naar het theater, met originele muziek van Thomas Acda. De filmhit uit 2012 veroverde vele harten en wordt vertaald naar een voorstelling die nu al de must see van het seizoen wordt genoemd. Herkenbaar, tragikomisch en oer-Hollands.

Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs – sleten tot voor kort hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje… Gaat dat lukken? De vrienden gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Youssef, oud-marathonloper, om de garage van hun makker te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish. Een ontroerend verhaal vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart – maar vooral de tong – op de juiste plek. 

Naar het idee van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk, doorspekt met nieuwe nummers van Thomas Acda en David Middelhoff. De regie is in handen van Job Gosschalk, bekend van Alles is Liefde, ’t Schaep met de 5 Pooten en De Zevende Hemel.

CAST
John Buijsman, Michiel Nooter, Kees Boot, Dennis Willekens, Gürkan Küçüksentürk, Terence van der Loo, Jelka van Houten, Lucretia van der Vloot, Jip Smit, Roosmarijn Luyten, Robbert van den Bergh, Ruth Sahertian, Arthur Postma, Thomas Hengeveld en Remco Sietsema.

CREATIVES
Regie: 
Job Gosschalk
Regie-assistent: Elzelien Peters
Choreografie: Daan Wijnands
Songs: Thomas Acda en David Middelhoff
Arrangementen: Melcher Meirmans / RecSound
Decorontwerp: Matthijs van Cruijssen
Lichtontwerp: Marc Heinz
Geluidsontwerp: Peter Velthuijzen
Kostuumontwerp: Joris van Veldhoven
Fotografie PR Beeld: Mark van Engelen
Scenefoto's: Dim Balsem
Ontwerp affichebeeld: Job Rompa, Het Echte Werk

Naar idee van: Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk

Producent: Senf Theaterpartners en Kemna Theater ism Luxor Theater Rotterdam

Senf Theaterpartners

Senf Theaterpartners
Senf Theaterpartners