Nieuws

Zondagavond is in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam de musical De Marathon in première gegaan. De filmhit uit 2012 veroverde reeds vele harten en is vertaald naar een musical die de must see van het seizoen wordt genoemd. Herkenbaar, tragikomisch en oer-Hollands. Voor en door gewone mensen.

Large 11595733

Op zaterdag 11 maart opent het nieuwe Luxor Theater het pop-up restaurant De Garage! Grote mokken koffie, moorkoppen, broodjes bal, blikken bier en pannen verse stamppot staan daar de komende maanden op het menu. Het tijdelijke restaurant wordt geopend voor de theaterproductie De Marathon, die daar vanaf 15 maart te zien is.

Large a7c78494

In samenwerking met de Rotterdam Running Crew organiseert het Luxor Theater op woensdagavond 22 februari de Luxor Marathon Run. Voorafgaand aan de run treedt in het nieuwe Luxor Theater de gehele cast van De Marathon voor de allereerste keer op. Thomas Acda, verantwoordelijk voor de muziek en liedteksten, presenteert die avond ook de tweede single uit de voorstelling. 1.500 enthousiaste hardlopers lopen een speciale theaterroute van 9 kilometer, in een geel/paars tenue geheel in stijl met de nieuwe theatervoorstelling De Marathon.

Large a101b43d

De Rotterdam Running Crew maakt zich op voor een bijzondere loop door de stad. Op woensdagavond 22 februari 2017 organiseert de Rotterdam Running Crew in samenwerking met het Luxor Theater de Luxor Marathon Run. Duizend deelnemers schreven zich in recordtijd in. ,,Ik kan het nog steeds niet geloven, maar binnen drie uur zijn we gewoon uitverkocht’’, aldus organisator Edwin Veekens.

Large 5a7b85a4

 Met een optreden van Thomas Acda tijdens het Musical Awards Gala was de muziek van de theaterversie 12 januari voor het eerst live te horen op de nationale televisie. Nieuwsgierig geworden?  De Marathon gaat op 19 maart 2017 in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Daarna rent het team tot en met eind mei door het hele land.

Klik hier om het optreden terug te kijken >

Large 1edf0bed

De cast van de theatervoorstelling De Marathon is bekend. De monteurs uit de bijna failliete Rotterdamse garage worden gespeeld door John Buijsman, Michiel Nooter, Kees Boot en Dennis Willekens. Andere deelnemers die trainen voor deze duurloop zijn onder meer Gürkan Küçüksentürk, Terence van der Loo, Jelka van Houten, Lucretia van der Vloot en Jip Smit. Job Gosschalk regisseert, Thomas Acda schrijft de songs. De Marathon gaat op 19 maart 2017 in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Daarna rent het team tot en met eind juni door het hele land.