Musical De Marathon feestelijk in première!

De Marathon vertelt het verhaal van Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs –die tot voor kort hun dagen sleten met moorkoppen, bier en klaverjassen. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometers voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje… Gaat dat lukken? De mannen gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Yusuf, oud-marathonloper, om de garage van hun vriend te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan alleen het halen van de finish.

Een ontroerende musical vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart – maar vooral de tong – op de juiste plek. Naar het idee van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk, doorspekt met nieuwe nummers van Thomas Acda en David Middelhoff. De regie is in handen van Job Gosschalk, bekend van Jeuk, ‘t Schaep met de 5 Pooten en De Zevende Hemel.

De monteurs uit de bijna failliete Rotterdamse garage worden gespeeld door John Buijsman, Michiel Nooter, Kees Boot en Dennis Willekens. Andere castleden zijn o.a. Gürkan Küçüksentürk, Terence van der Loo, Robbert van den Bergh, Jelka van Houten, Lucretia van der Vloot, Roosmarijn Luyten en Jip Smit.

De voorstelling De Marathon is een gezamenlijke productie van Kemna Theater en Senf Theaterpartners in samenwerking met het Luxor Theater Rotterdam. De Marathon speelt tot en met eind mei door het hele land. Kijk voor tickets en actuele speeldata op www.de-marathon.nl