Startschot De Marathon: cast voorstelling maakt zich bekend

Large 1edf0bed


De filmhit veroverde vele harten. Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs – sleten tot voor kort hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. Een ontroerende en rauwe musical vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart – maar vooral de tong – op de juiste plek. Herkenbaar, tragikomisch en oerhollands. 

Thomas Acda is verantwoordelijk voor alle songs in de voorstelling. Tijdens de bekendmaking van de cast lanceerde Thomas Acda live de titelsong De Marathon. Het nummer is zijn eerste single als solo-artiest en is nu als EP verkrijgbaar via iTunes/AppleMusic en Spotify. Naast de titelsong van de gelijknamige musical bevat de EP 3 extra tracks: De A4, Bloemen en Gebak en Als ik met mij zou zijn. In maart 2017 verschijnt het volledige album. 

De voorstelling De Marathon is een gezamenlijke productie van Kemna Theater en Senf Theaterpartners in samenwerking met het Luxor Theater Rotterdam. Naar het idee van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk.