Print

RTL Nieuws

Job maakt van Marathon geen zware avond

Job Gosschalk ontpopte zich met series als Het Schaep met de Vijf Pooten en Petticoat en de film De Zevende Hemel al tot een enthousiast pleitbezorger van het musicalgenre. Maar met de musical De Marathon, gebaseerd op de hitfilm uit 2012, maakt de regisseur weer een nieuwe stap. 

RTL Nieuws

Acda: met meer musicals was er minder oorlog

Thomas Acda heeft sinds het afscheid van het duo Acda & De Munnik geen nieuwe liedjes meer geschreven voor een groot publiek: "Daar viel ik de afgelopen jaren alleen mijn familie nog mee lastig." De componist, acteur en cabaretier richtte zich de afgelopen jaren vooral op andere zaken zoals het schrijven van een boek en het regisseren van een film. 

Telegraaf

Glansrijk over de finish

De tranen biggelen gegarandeerd over je wangen bij de musical . En niet alleen van het lachen. Je kunt namelijk niet anders dan zielsveel gaan houden van de vier Rotterdamse automonteurs die niet alleen hun overalls, maar ook hun biertjes en moorkoppen verruilen voor hardlooptenuetjes. 

Volkskrant

Grof, geestig en gevoelig: Oer-Rotterdams verhaal met universele lading - Recensies - Voor nieuws, achtergronden en columns

Door de taal, sfeer en decor (de band speelt onder de voormalige spoorwegbrug De Hef), is De Marathon een oer-Rotterdams verhaal. Tegelijk heeft het een universele lading gekregen, omdat het over mensen gaat die hun stinkende best doen om een vriend te helpen die in de penarie zit. 

Trouw

Bierbuiken op de loopband bij de musical 'De Marathon'

Dikke kans dat het vet moralistisch zou worden: een succesverhaal over de integratie van buitenlanders. Zeker als het óók nog een pleidooi moet zijn voor de acceptatie van homoseksuelen. De film 'De Marathon' (2012, script Martin van Waardenberg) is dit allebei, zonder dat het ook maar één seconde moralistisch wordt, met veel humor en subtiele melancholie. 

Musicaljournaal

Lopen ze nu te zingen bij 'De Marathon'? * musicaljournaal

Een musical maken die op een film is gebaseerd is op zich geen vreemde keuze. Het wordt lastiger als in de film geen noot gezongen wordt, behalve door Lee Towers, die de lopers van Rotterdamse marathon toezingt dat ze nooit alleen lopen. 

Gijs 2.0

Gijs 2.0 - Nieuws - Kees Boot: ''De voorstelling roept veel emoties op bij mensen''

Na het succes van de film is er nu een musicalversie van 'De Marathon.' De première in Rotterdam gisteravond was in elk geval geslaagd, de recensies zijn over het algemeen lovend. Acteur Kees Boot die één van de hoofdrollen vertolkt kwam langs in Gijs 2.0 om na te praten. 

Volgspot

Thomas Acda over de musical De Marathon - De Taalstaat

Zondag 19 maart is de musical De Marathon in première gegaan. Het gaat over 4 garagemonteurs die, om de garage te redden, de marathon van Rotterdam willen gaan lopen. Thomas Acda heeft de muziek voor deze musical geschreven, en hij is te gast bij Frits Spits. 

Parool

De Marathon: geslaagde musical vol Rotterdamse humor - Recensies - PAROOL

De grote vraag vooraf was of de musicalversie net zo goed zou worden als de film De Marathon. Was die film over de vier hardlopende automonteurs wel m 

NRC

Musical 'De Marathon': nog steeds knoestige Rotterdamse humor

De Marathon door KemnaSenf. Gezien: 19/3 in Nieuwe Luxor, Rotterdam. Tournee t/m 28/5. Inl. de-marathon.nl ●●●●● Een marathon als theatermusical - kan dat wel? Een hardloopwedstrijd door de straten van een grote stad is op een podium nooit zo spannend te maken als in werkelijkheid (of in een film). 

Music World

Musicalworld :: De Marathon in première: Parel in trainingspak :: Very Current indeed

Artikel: Recensie Voorstelling: Première Datum: 19 maa 2017 Theater: Nieuwe Luxor Lokatie: Rotterdam Website: http://www.de-marathon.nl Auteur: .nl: Marijke van Engen en Jacco Plooijer, .tv:Frans P. Wollrabe & Huibert J. Schat We hebben lang moeten wachten, maar daar is hij dan: DE musical van het seizoen: De Marathon. Grappig, ontroerend en oer-Hollands. 

Musicalsites

'De Marathon' gaat flitsend van start in 010

In het Nieuwe Luxor theater ging vanavond de musical 'De Marathon' in première. In 2012 trok de film veel bezoekers en kreeg het een Gouden Kalf voor de publieksprijs. De vertaalslag van film naar musical is bijzonder goed gelukt. De makers blijven trouw aan zowel de film als het musical vak. 

Theaterliefde

Blog: De Marathon - Kemna/Senf

Gezien op 17 maart in het Nieuwe Luxor. 'Mijn Lichaam is een Tempel' Vrijdag was ik bij een try-out van de nieuwe musical De Marathon, gebaseerd op de gelijknamige film uit 2012. De voorstelling gaat over garagehouder Gerard, die met drie mannen, Kees, Leo en Nico, werkt in zijn garage. 

Telegraaf

Kees Boot heeft het erg naar zijn zin in De Marathon

Kees Boot had zich eigenlijk voorgenomen even niet meer in musicals te gaan spelen. "Het is geweldig om in zo'n grote productie te staan", stelt hij. "Maar zeven, acht keer per week is echt heel veel. Je ziet je gezin dan eigenlijk nauwelijks meer en je houdt weinig tijd over voor andere projecten." 

Het Parool 

AD 

AD 

Metro 

RTL Nieuws

Gürkan Küçüksentürk denkt niet in hokjes

Acteur Gürkan Küçüksentürk werkte bij verschillende grote theatergroepen en was te zien in Onderweg naar morgen en Het schnitzelparadijs. Maar een musical stond nog niet op het cv van de 37-jarige alleskunner. "Ik ben behoorlijk muzikaal en kan prima toon houden", lacht hij. 

RTL Nieuws

  Creëren zit acteur Dook van Dijck in 't bloed


 


 

Veronica 

Musical.Blog.NL

 

Lucretia van der Vloot haar eerste musicalrol in De Marathon | Musical

Lucretia van der Vloot heeft haar eerste musicalrol te pakken in de theaterbewerking van de hitfilm De Marathon. De zangeres acteerde al wel vaker in films en televisieseries, maar een musical is voor haar nieuw terrein. Het feit dat Thomas Acdade muziek componeerde, was een belangrijk pluspunt. 

NRC

Een marathon kun je beter zingen dan lopen 

Winq 

Parool

Thomas Acda: 'Niet solo, wel een eigen plaat' - Kunst & Media - PAROOL 

100% NL 

Runner's World 

AD.nl 

100% NL Magazine 

Telegraaf

Knorrige hork denkt in poëzie 

Algemeen Dagblad